Кремль допомагає своєму улюбленцю, як тільки може: США звинувачують Росію в зломі сайту Демократичної партії

В Америці новий гучний скандал стосовно дій російських спецслужб. Вочевидь в Кремлі дуже не бажають перемоги Клінтон.

Кандидат в президенти США Дональд Трамп. Фото: ru.espreso.tvЗа даними американських експертів у сфері кібербезпеки, спецслужби РФ можуть бути причетні до витоку 20 тисяч документів представників Демократичної партії США, повідомляють Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ. - На даний момент ФБР розслідує механізм і масштаб кібератаки.

"ФБР продовжить розслідування і притягне до відповідальності тих, хто представляє небезпеку в кіберпросторі", - зазначили представники відомства. Повідомляється, що до крадіжки документів і листів Демократичної партії США можуть мати відношення російські спецслужби, відповідальні за кібератаки на Білий дім і Державний департамент.

Відомо, що метадані з опублікованих листів пройшли через російські комп'ютери, а кеш мейлів був наданий Wikileaks російською розвідкою. Листування було опубліковано 22 липня. У мережу потрапили кілька тисяч листів і документів, пов'язаних з Хілларі Клінтон. З документів стає очевидним, що керівництво партії спочатку воліло Клінтон Сандерсу.

Відповідальність за злом мережі демократів взяв на себе хакер Guccifer 2.0. Документи опублікували напередодні з'їзду партії, на якому Клінтон повинні були офіційно затвердити як кандидата в президенти США на виборах 2016 року. Все більше політичних експертів наголошують на підтримці Москвою суперника Клінтон.

Менеджер виборчої кампанії Хілларі Клінтон Роббі Мук заявив, що витік інформації організована росіянами, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори.

За його словами, у росіян є серйозний привід підтримувати саме Трампа: в одному з інтерв'ю мільярдер сказав, що не став би допомагати НАТО в разі нападу Росії. Сам Дональд Трамп назвав жартом заяви про те, що РФ причетна до цієї кібератаці. Білий дім не озвучує свою версію щодо того, хто причетний до злому сайту Демократичної партії.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...