Кремль намагається зірвати заходи до ювілею Незалежності України, - Марчук

Активність російських окупантів в Криму та на Донбасі пов'язана з тим, що Росія "не може змиритися з тим, щоб 25-річчя української Незалежності пройшло нормально, щоб в Київ на святкування приїхали лідери провідних країн світу".

Євген Марчук. Фото: day.kyiv.ua.

Активність РФ в Криму і на сході говорить про підготовку до зриву святкування 25-ї річниці незалежності України. Таку думку висловив представник Києва у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу Євген Марчук в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Росія відкрито у великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, в основному наступального характеру. Майже на всіх телеканалах журналісти справедливо "допитують" запрошених співрозмовників - що це означає, що можна очікувати від Росії, сценарії... На мій погляд, Росія просто готується відзначити 25-у річницю Незалежності України. Можливо, навіть так, як це вона зробила в 2014 році, тільки з деякими поправками на нинішні реалії", - заявив він.

За його словами, Росія не може змиритися з тим, щоб 25-річчя української незалежності пройшло нормально, щоб в Київ на святкування приїхали лідери провідних країн світу.

"Навіть якщо Росія не ризикне повторити щось подібне до серпня 2014 року, то створювана нею ситуація велику ймовірність серйозної ескалації буде невідворотно продукувати високу гіпотетичність загрози особистої безпеки шановним гостям і їх відмова приїзду в Київ. Думаю, що в Росії вже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці Незалежності України", - вважає Марчук.

При цьому Марчук зазначив, що українська система безпеки і оборони "вже має хороший досвід протидії дій агресора і "активно працює щодо забезпечення безпеки проведення 25-ї річниці Незалежності не тільки в Києві", а символізм 25-ї річниці Незалежності України для Росії - "це своєрідна небезпека, небезпечний приклад для неї самої і для її нинішніх сателітів".

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...