Кремль не збирається йти з Донбасу: На Заході дали невтішний прогноз

Депутат опозиційної Нової демократичної партії Канади Лінда Дункан вважає, що військову тренувальну місію в Україні UNIFIER треба буде продовжити і після закінчення її чинного мандата в березні 2019 року.

Українські військові. Фото: YouTube.

У найближчі два роки ініційований владою Російської Федерації конфлікт на сході України не закінчиться. Таку думку висловила депутат від опозиційної Нової демократичної партії Канади Лінда Дункан, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Вона констатувала, що канадську військову тренувальну місію в Україні UNIFIER швидше за все доведеться продовжувати ще після закінчення її чинного мандата в березні 2019 року.

"Ми з колегами підтримуємо продовження операції UNIFIER. Думаю, що двох років буде недостатньо, хіба що (президент РФ Володимир. - Ред.) Путін відступить і припинить підтримувати те, що відбувається на сході України", - сказала Дункан.

Депутат також закликала уряд Канади не обмежувати допомогу Україні лише військовою сферою, а підтримувати і демократичні інститути держави.

"Важливо не тільки надавати безпосередню допомогу на розвиток армії в Україні, а й підвищити підтримку розвитку демократії та відновлення верховенства права в державі", - зазначила вона.

На переконання Дункан, сильна демократична система в Україні допоможе повернути довіру жителів східних регіонів до центрального уряду.

"Якщо ми сподіваємося надати людям на сході України впевненість у владі, яка представляє їх, то розвиток демократії є критично важливим", - резюмувала депутат.

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....