Кремль святкує перемогу: На виборах в Австрії зі значним відривом лідирує проросійський кандидат Хофер

На другому місці – позапартійний Александер Ван дер Беллен, якого підтримує Партія зелених.

Ілюстрація: ЖЖ

Попередній підрахунок голосів на президентських виборах в Австрії показав, що в другий тур виходить націоналіст з "Партії свободи" Норберт Хофер, при чому він має значний відрив від інших кандидатів. Про це свідчать дані на сайті міністерства внутрішніх справ Австрії, передають Патріоти України.

За підсумками підрахунку 85% голосів Хофер лідирує з показником в 36,6%.. На другому місці – позапартійний Александер Ван дер Беллен, якого підтримує Партія зелених. Якщо двійка лідерів збережеться, саме вони візьмуть участь у другому турі виборів президента Австрії, який відбудеться 22 травня.

"Сенсація виборів в Австрії. Норберт Гофер (Партія Свободи), якому прогнозували 2 місце і 25%, набирає 36% і йде першим.З величезним відривом", - написав у своєму твіттері посол України в Австрії Олександр Щерба.

Нагадаємо, в Австрії відбуваються президентські вибори. Позиції владної коаліції похитнулися після її дій на тлі кризи з мігрантами. Зіткнувшись із масовим напливом людей із Близького Сходу та інших неспокійних регіонів світу, австрійські керівництво країни різко змінило свої підходи. Австрія перетворилася з країни з відкритими кордонами на одну з найбільш закритих у ЄС для потенційних шукачів притулку.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...