Кремль вибрав нову стратегію по Донбасу, - генерал Маломуж

Путін робить ставку на довгограючий сценарій, щоб таким чином постійно впливати на ситуацію в Україні.

Микола Маломуж. Фото: 112.ua.

У Кремлі передумали поки що заморожувати конфлікт на Донбасі і почали реалізовувати нову модель продовження конфлікту. Таку думку висловив екс-голова СЗР Микола Маломуж в інтерв'ю виданню Politeka, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що Путін не відмовився повністю від ідеї заморозки конфлікту, однак зараз замість проведення виборів на окупованих територіях та визнання таким чином так званих "ДНР" і "ЛНР" Кремль робить ставку на довгограючий сценарій. Маломуж вважає, що таким чином РФ хоче постійно впливати на ситуацію в Україні.

При цьому екс-глава служби зовнішньої розвідки зазначив, що Україну можуть чекати диверсії, теракти і масштабне розповсюдження зброї. В даний момент, каже Маломуж, з окупованого Донбасу близько 4 млн одиниць зброї вже знаходиться на руках.

"На сьогоднішній день глобальної війни не передбачається, тому що в стратегії РФ таких планів немає. Їй це не вигідно. У випадку повномасштабної війни буде конфронтаційний сценарій протистояння вже з НАТО, а не тільки з Україною", - каже Маломуж.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...