Кремль вирішив продемонструвати рішучість, що не виключає нових спроб військового втручання РФ, - Турчинов

Секретар РНБО прокоментував можливі наміри військово-політичного керівництва Росії в рамках майбутніх військових навчань "Захід-2017".

Олександр турчинов та Юрі Луйк. Фото:http://www.rnbo.gov.ua/

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов провів зустріч із Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком. Про це повідомила прес-служба РНБО, зазначають Патріоти України.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері. Окрім того, велику увагу сторони приділили обговоренню стратегічних командно-штабних навчань (СКШН) ЗС Росії "Захід-2017.

За словами Турчинова, на тлі складної економічної ситуації в РФ "проведення таких масштабних навчань не може бути лише звичайним заходом бойової підготовки".

"Йдеться про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва жорстко реагувати на будь-які спроби світової спільноти відповідати у силовий спосіб на їх чергові військові авантюри", - сказав Секретар РНБО України, додавши, що не відкидає нових спроб військового втручання Росії у справи України, Білорусі, держав Південного Кавказу та Центральної Азії.

Під час переговорів співрозмовники обговорили також перспективи спільних проектів у військово-технічній сфері, а також співпраці в питаннях кібербезпеки.

Своєю чергою, Луйк наголосив, що Естонія "завжди підтримувала територіальну цілісність України та наполягає на подальшому посиленні санкцій проти країни-агресора".

"Ми сподіваємось і надалі поглиблювати двостороннє співробітництво та готові всіляко допомагати вашій країні", - наголосив Луйк.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...