Кремль завмер в очікуванні: Підписання Обамою нових санкцій проти РФ поховає енергетичний сектор Росії

Обама поки не отримав текст законопроекту, який повинен потрапити до нього на стіл найближчим часом. Рішення буде прийнято відразу після вивчення документа.

Барак Обама. Фото:ThePlaCe.ru

Президент США Барак Обама думає над підписанням вкрай жорсткого законопроекту з новими антиросійськими санкціями: документ представили американські сенатори, а раніше в Конгресі його озвучила група під керівництвом Джона Маккейна. Про це на прес-конференції заявив представник президента США Джош Ернест, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Спікер Білого дому повідомив, що Обама поки не отримав текст законопроекту, який повинен потрапити до нього на стіл найближчим часом. Рішення буде прийнято відразу після вивчення документа.

Журналісти нагадали, що зазначені санкції розроблені групою республіканців і демократів. Вони вводять покарання для Росії за дії Кремля в Україні, Криму і Грузії. Крім того, стало відомо, що санкції завдадуть удару по енергетичному сектору Росії і торкнуться банківської системи.

Окремо прописана можливість відмови у візах і доступі російським особам до банківської системи США.

При цьому сьогодні віце-прем'єр російського уряду Ігор Шувалов заявив, що Росія розмірковує про рішення не продовжувати антиєвропейські санкції, які Кремль ввів як помсту за секторальні санкції проти Росії.

Це може статися в разі потепління відносин з Західним світом. Несподівану заяву російський чиновник зробив на гайдарівському економічному форумі.

Чиновник заявив, що Росія очікує приходу нової адміністрації США і буде моніторити діалог між Європейським Союзом і Вашингтоном. Те як Захід буде говорити з Росією, може визначити і змінити позицію Путіна.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...