Кремлівська стратегія: У РФ день виборів президента прив'язали до річниці анексії Криму

Спочатку вибори повинні були відбутися 11 березня 2018 року. Однак сенатори розробили окремий пакет законопроектів з метою змістити день голосування на 18 березня, річницю анексії українського півострова.

День виборів президента РФ перенесли на день анексії Криму. Ілюстрація:Politeka

Уряд Росії підтримав перенесення виборів президента, які відбудуться вже у наступному році, на 18 березня, річницю анексії Криму в України. Про це повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на відгук урядової комісії, передають Патріоти України.

Спочатку вибори повинні були відбутися 11 березня. Однак сенатори розробили окремий пакет законопроектів з метою змістити день голосування на 18 березня, річницю анексії півострова. В результаті урядова комісія з законопроектної діяльності схвалила ці поправки. Також повідомляється, що таку ініціативу підтримала глава ЦВК РФ Елла Панфілова і спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

У той же час цим законопроектом пропонувалося внести ще ряд змін у виборче законодавство. Серед іншого автори змін пропонували скасувати відкріпні посвідчення. Ці документи дозволяли виборцю голосувати за місцем фактичного перебування.

У березні телеканал Дождь дізнався, що нинішній президент Росії Володимир Путін уже почав підготовку до виборів у березні 2018 року. Тоді також повідомлялося про плани Кремля перенести день виборів на 18 березня.

Політтехнологи прогнозували, що синхронізація дат допоможе збільшити кількість тих, хто прийде на голосування. Явка на вибори в Держдуму в 2016 році склала 48%. Для президентських такий показник занадто низький, оскільки поставить питання легітимності кандидата.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...