"Боярка-матушка" довела: У центрі Москви один відомий поет порізав іншого відомого колегу

Поранений був госпіталізований в одну з московських клінік.

Іван Жданов. Фото:інфолайф - Інформатор

У Росії поет Іван Жданов госпіталізований з ножовим пораненням в одну з московських клінік. Про це повідомило агентство ТАСС, передають Патріоти України.

У столичній поліції розповіли, що напад на поета було скоєно 14 листопада в будинку у Юрловському проїзді. Прибувши на виклик, поліцейські виявили Жданова в стані алкогольного сп'яніння з колото-різаним пораненням живота.

Поруч з ним знаходився знайомий поет Віктор Кулле, який заявив, що причетний до нападу. Він був затриманий правоохоронцями.

Кулле підтвердив, що весь день 14 листопада провів у поліції. За його словами, колега попросився до нього на кілька днів і зірвав йому проведення семінару в Літературному інституті Горького. За словами поета, в середу Жданов почав вимагати у нього випивку і на цьому грунті у них стався конфлікт.

"У нас трапилася бійка, він мене побив. Ножем я його не бив, він, ймовірно, десь різонувся. Але кров у квартирі реально є", - сказав він.

Іван Жданов є лауреатом премій Андрія Білого (1988 рік), Аполлона Григор'єва (1997 рік) і Арсенія та Андрія Тарковських (2009 рік).

Віктор Кулле удостоювався премій журналу «Новий світ» (2006 рік), Нової Пушкінської премії (2016 рік) і премії «Вінець» (2017 рік).

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...