Кровосіся без штанів: Суд дав добро на арешт мільйонів Азарова

Арешт коштів екс-прем'єр-міністра на рахунку в "Ощадбанку" Апеляційний суд визнав законним.

Микола Азаров. Фото:obozrevatel.com

Апеляційний суд визнав законним арешт 2,3 мільйона гривень на рахунку, відкритому екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим в ПАТ "Державний ощадний банк України". Рахунок виявила Державна служба фінансового моніторингу України, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

"Співробітники управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури спільно зі слідчими ГПУ встановили, що на зазначеному рахунку підозрюваним Азаровим акумульовані кошти в сумі 2,3 млн грн. З метою забезпечення можливої конфіскації належного підозрюваному майна за клопотанням ГПУ 24 лютого слідчим суддею Печерського районного суду накладено арешт на вказані грошові кошти з забороною здійснення видаткових операцій", - відзначили в Генпрокуратурі.

У ГПУ наголосили, що 12 квітня Апеляційний суд Києва погодився з доказами прокурора і підтвердив, що накопичені на банківському рахунку кошти є предметом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, і визнав законним арешт коштів.

Нагадаємо, 21 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва заарештував пенсійний рахунок Азарова. Арешт був накладений за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови екс-президента Віктора Януковича, Миколи Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона і директора ТОВ "ЄСУ" Іллі Солодовського.

4 лютого Апеляційний суд Києва скасував це рішення Печерського райсуду.

Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури повторно звернулося з клопотанням до слідчого судді Печерського райсуду Києва. Ухвалою суду від 24 лютого клопотання було задоволено і повторно накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на пенсійному рахунку Азарова.

Серед поранених - голова адміністрації: Окупанти вдарили касетними боєприпасами по Вовчанську під час евакуації цивільних

четвер, 16 травень 2024, 19:28

У четвер, 16 травня, російські окупанти здійснили черговий обстріл Вовчанської громади Харківської області. У результаті - поранення отримали кілька мешканців, зокрема, керівник міськадміністрації. Про це повідомив голова Харківської обласної державної...

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...