​«Крим - це Україна, Україна - це Європа», - президент Болгарії зробив в Києві ряд заяв

Глава Української держави провів переговори з президентом Республіки Болгарія Росеном Плевнелієвим, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Фото: Микола Лазаренко / прес-служба Президента

Болгарський президент наголосив, що його держава завжди і на усіх рівнях, і в ЄС, і в ООН, підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: "Крим - це Україна, Україна - це Європа", заявив президент Росен Плевнелієв під час зустрічі з Петром Порошенком у суботу, 26 березня. Високий гість також додав, що займає активну позицію протидії російській агресії проти України, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба глави нашої держави. Болгарія також наполягає на обов’язковому звільненні української льотчиці Надії Савченко та інших українців, ув’язнених у Росії

"Ми не можемо миритися з агресивною поведінкою Росії. Ми стоїмо на захисті незалежності та суверенітету України. І ми будемо боротися за це", - зазначив Плевнелієв.

За його словами, Україна та Болгарія мають історію, яка їх поєднує. "Наша дружба має давні коріння", - сказав Плевнелієв та зазначив, що болгарська меншина дуже добре інтегрована в Україні і є найбільшою болгарською діаспорою у світі.

У свою чергу, Порошенко подякував Президенту та уряду Болгарії, а також болгарському народу за постійну і тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

Президенти України та Болгарії обговорили шляхи пришвидшення запровадження безвізового режиму для українців з боку Європейського Союзу, який дозволить суттєво активізувати туристичний та бізнесовий обмін. Вони також особливо відзначили відновлення в грудні 2015 року авіаційного сполучення між Києвом та Софією та динамічний розвиток туристичної сфери між двома країнами.


Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...