Крим після блекаута значно подорожчав для Росії - експерт

Утримання анексованого півострова стає тягарем для Кремля.

Енергетична блокада Криму збільшила вартість його утримання для РФ. Ілюстрація:news.pn

Енергоблокада Криму призвела до збільшення вартості утримання Криму для Росії, і ця вартість продовжує зростати. Таку думку висловив керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній у вечірньому ефірі Радіо Крым.Реалии, зазначають Патріоти України.

"Я не вважаю, що програли, бо хворобливий був удар і він і далі продовжує бути болючим. Так, перекинуті якісь дроти, які називають Енергоміст. Тут же питання, наскільки здорожчає утримання Криму.

Можна підтримувати на генераторах енергопостачання Криму, але питання, скільки це буде коштувати. Навіть для Росії це вже гроші, в нинішній ситуації. Так воно коштувало, умовно кажучи, мільярд, а коштуватиме два мільярди", - зауважив Загородній.

Він провів аналогії з процесом розпаду СРСР: "імперія була розпущена не тому, що так хотілося Москві, а гроші закінчилися".

Нагадаємо, 22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області Крим виявився повністю знеструмленим. З часом відновлено постачання Криму з материкової України за однією з чотирьох ліній - ВЛ 220 кВ "Каховська - Титан".

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та по так званому енергомосту з Кубані, але, як і раніше, на території Криму виникають аварії в енергомережах.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...