КримНеНаш: У Росії знайшли юридичний спосіб повернути окупований півострів Україні

Обов'язковою умовою в цьому випадку є функціонування Конституції РФ і дотримання її положень.

Ілюстрація:ua.krymr.comРосійський професор, доктор юридичних наук Юрій Фогельсон розповів про "законний" юридичний способі повернути Україні анексований РФ Крим. Свою пропозицію юрист опублікував у колонці для сайту фонду Відкрита Росія Михайла Ходорковського, інформують Патріоти України.

Фогельсон допустив можливість переговорів про повернення Криму Україні і умови, за яких вони зможуть бути результативними. На його думку, обов'язковою умовою в цьому випадку є функціонування Конституції РФ.

"Відмова від цієї передумови робить безглуздими будь-які політико-правові міркування, тому що подібні міркування можливі лише на якійсь політико-правовій основі, а за відсутності Конституції її немає", - вважає експерт.

Фогельсон допускає два результати гіпотетичних переговорів.

"1) збереження Криму в складі Росії на певних умовах і 2) повернення Криму Україні на певних умовах. Якщо Конституція діє, то без внесення до неї змін другий результат, очевидно, неможливий, бо він буде суперечити Конституції.

Для реалізації другого результату потрібно буде вносити зміни до Конституції, тобто це рішення повинно буде отримати конституційну більшість у Думі. Поклавши руку на серце, я вважаю, що при відносно чесних виборах в Думу отримати таку більшість не вдасться як мінімум ще років сто.

Я твердо впевнений у тому, що ще довго не буде можливості шляхом голосування в Думі змінити положення Конституції про Крим. Якщо, звичайно, Дума стане все ж хоч трохи схожа на парламент", - пише юрист.

Виходячи з цього, на переконання Фогельсона, на даних переговорах по Криму російська делегація не зможе підтримати друге рішення. Українська сторона, у свою чергу буде проти таких переговорів, розуміючи, що "мандат російської делегації включає тільки один варіант вирішення - перший".

"Загалом, як я вважаю, поки чинна сьогодні редакція Конституції РФ збережеться, ніякі переговори щодо Криму неможливі, - незалежно від того, які політичні сили будуть при владі в Росії", - вважає доктор юридичних наук.

На його думку, вихід з даної ситуації є, у випадку якщо "чесний і незалежний суд" визнає результати виборів 2011 року в Держдуму РФ недійсними.

"Відповідно, цей колектив з 450 людей, які називають себе Думою шостого скликання, насправді не є законно обраною Думою, а всі його рішення не можуть мати силу законів", - пише Фогельсон.

"Пропонований шлях, звичайно, дуже радикальний. Але він і дуже ефективний, оскільки відразу спричинить скасування всіх без винятку результатів роботи "оскаженілого принтера".

У тому числі і змін до Конституції. Але для цього, перш за все, потрібен нормальний суд. Нормальний суд - це перше, що має створити владу, щоб країна мала хоч якесь майбутнє.

Це - найголовніше, найперше, але й найважче завдання з усіх, які належить вирішити. Ось коли воно буде вирішено, тоді і можна буде починати переговори щодо Криму", - підсумував юрист.

Окупанти кинули багато сил на захоплення Очеретиного: Військовий розповів, що відбувається

понеділок, 13 травень 2024, 11:50

Країна-агресор Росія кинула багато сил на захоплення села Очеретине в Покровському районі Донеччини. Ворог стрімко просувався на цій ділянці Авдіївського фронту, але наразі його дії застопорилися. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ...

Працював на ворога: У Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари по області

понеділок, 13 травень 2024, 11:44

Служба безпеки запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини. Про це повідомили у відомстві, передає "Еспресо.Захід". За даними спецслужби, росагента, який готував координати для ворожої атаки, за...