Кримський фронт?: Кремль готує удар з окупованого півострова по двох областях України, - журналіст

Однак на тлі несприятливої зовнішньополітичної ситуації для РФ атака півдня України з Криму є малоймовірною.

Росія концентрує війська в північному Криму, однак зовнішньополітична ситуація для РФ несприятлива. Ілюстрація:visnyk.lutsk.ua

Через загострення ситуації в Криму існує ймовірність того, що Росія може відповісти військовим ударом з Криму по території Херсонської та Запорізької областей. Про це пише у статті для видання Апостроф журналіст Денис Попович, інформують Патріоти України.

Про те, що російська сторона концентрує військові сили в Північному Криму, навпроти адміністративної межі з Херсонською областю повідомили в кінці листопада в РНБО. За даними українських спецслужб, війська готові до бойових дій.

А військові приготування російської армії біля адміністративних меж з Херсонською областю можуть говорити про намір організувати наступальну операцію на південні регіони України, як мінімум, для того, щоб зняти залежність півострова від українських джерел енергії, які розташовані в Херсонській та Запорізькій областях.

Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук виключив можливість наступу російської армії через вузькі кримські перешийки, які легко обороняти малими силами.

Несприятлива зовнішньополітична обстановка для Росії також знижує шанси на атаку через Крим, пише журналіст. Експерти запевняють, що на тлі ускладнення відносин між Росією і Туреччиною, військова ескалація в Україні абсолютно невигідна Путіну.

Тому, швидше за все, кримчани будуть змушені виживати без світла до тих пір, поки Україна не захоче відновити поставки, або доки Росія не налагодить їх власними зусиллями.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...