Кривавий "урожай" ДТП в Україні: У Гройсмана відреагували на ситуацію в галузі перевезень (фото)

Нацполіція разом із Держслужбою безпеки на транспорті проведе жорсткі перевірки автоперевізників. Особливу увагу буде приділено переобладнаним маршруткам.

Ілюстрація:РБК

У п'ятницю, 20 липня, міністр інфраструктури Володимир Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників. Він заявив про неналежне дотримання правил перевезення пасажирів на більшій частині маршрутів. Про це повідомляє прес-служба відомства, інформують Патріоти України.

"Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік "маршруток" - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше", - сказав він.

За словами міністра, частина "маршруток" переобладнана з вантажних транспортних засобів і незабаром вони будуть заборонені.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку", - підкреслив Омелян.

Міністерство внутрішніх справ збирає термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах після двох трагічних ДТП з маршрутками у Миколаївській та Житомирській областях, які забрали життя 18 людей.

Як повідомляє прес-служба МВС, за словами першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, він чекає на звіти від начальників управлінь Нацполіції у цих регіонах. Зазначається, що особливу увагу на зборах буде приділено безпеці пасажирських перевезень.

"Також вимагаю від керівництва патрульної поліції термінових, дієвих та ефективних кроків щодо підвищення безпеки на дорогах у розпал сезону відпусток. Звертаю увагу на особисту відповідальність керівників", - заявив Яровий.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в уряді вже створили комісію, яка розслідуватиме причини аварії.

"В обох випадках причиною автокатастрофи стало грубе порушення правил дорожнього руху. Сьогодні комісія проведе перше засідання з розслідування цих трагедій", - написав він у Facebook.

У Мінінфраструктури пройшла оперативна нарада під головуванням заступника міністра Юрія Лавренюка. У ній також взяли участь представники поліції, "Укравтодору" і Держслужби безпеки на транспорті, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Лавренюка, в аваріях загинули 18 людей та більше 20 отримали травми. У Миколаївській та Житомирській областях ДТП сталися за участю переобладнаних маршрутних автобусів і великогабаритного транспорту. Однією з головних причин вважають перевищення швидкості.

"Вже на наступне засідання Кабінету Міністрів буде винесено на затвердження підготовлений Міністерством інфраструктури, Міністерством економіки, Міністерством внутрішніх справ проект постанови про запровадження контролю швидкості на українських автошляхах", - сказав він.

Лавренюк додав, що Нацполіція разом із Держслужбою безпеки на транспорті проведе жорсткі перевірки автоперевізників. Особливу увагу буде приділено переобладнаним маршруткам.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...