Кулуарна змова: Як Яценюк і Порошенко пов'язані з Фірташем, - виступ Лещенка

У скандального олігарха з українською владою - "спеціальні" відносини, запевняє нардеп.

Дмитро Фірташ. Фото:dmitryfirtash.com

Депутат з фракції "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко заявив, що в Україні ніхто не відкрив кримінальне провадження на бізнесмена Дмитра Фірташа, оскільки існують деякі негласні домовленості. Про це пише видання ZN,UA, інформують Патріоти України.

"МВС пана Авакова дуже голосно на всю країну оголосив, що у справі Ostchem є до Фірташа питання, проводяться виїмки, обшуки, починається розслідування кримінальних справ.

Але напередодні приїзду Фірташа з'являється інформація, що до Фірташа питань немає. На каналі "Інтер" пана Яценюка вже показують у прямому ефірі, його зустрічі з міжнародними чиновниками і т. д.

Один з менеджерів Фірташа призначається заступник міністра юстиції. І ми спостерігаємо тиху кулуарну змову між командою діючого прем'єра і паном Фірташем.", - сказав Лещенко в ефірі програми "Шустер Live".

Він зазначив, що між президентом України Петром Порошенком і Фірташем існують "спеціальні відносини". "Але це ще не все – у пана Фірташа є спеціальні відносини з президентом, які в свій час були укладені під час зустрічі у Відні", - повідомив Сергій Лещенко.

За його словами, між нинішньою владою, Фірташем та народними депутатами від "Опозиційного блоку" Юрієм Бойком і Сергієм Льовочкіним існує "пакт про ненапад".

Варто відзначити, що останній раз Фірташ перебував в Україні навесні минулого року. У Відні він перебував під слідством, де розглядалася його справа про можливість екстрадиції до США.

Примітно, що Україна є однією з небагатьох країн, в яку Фірташ може виїхати з Австрії. Це пов'язано з тим, що офіційний Київ і Вашингтон не мають угоди про екстрадицію.

28 жовтня віденська прокуратура подала апеляційну скаргу на відмову суду в екстрадиції Фірташа в США. Фірташа розшукувало Федеральне бюро розслідувань США, а орден на його арешт було видано окружним судом американського штату Іллінойс ще влітку 2013 року.

США підозрюють Фірташа в корупції, а саме - в дачі хабара індійським чиновникам у 2006 році для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...