Курс Орбана неприйнятний для спільноти: МЗС Люксембургу зажадав виключити Угорщину з Євросоюзу

"Угорщина перебуває за крок до застосування сили по відношенню до біженців", - вважає глава МЗС Жан Ассельборн.

Табір біженців в Угорщині. Фото: espreso.tv.

Угорщину слід виключити з Європейського Союзу за ігнорування основних європейських цінностей, заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю газеті Die Welt, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Той, хто як Угорщина будує паркан проти біженців від війни або зневажає свободу преси і незалежність судів, повинен бути тимчасово або, в крайньому випадку, назавжди виключений з ЄС", - заявив Ассельборн і додав, що це єдина можливість зберегти монолітність європейського співтовариства.

Крім того, глава МЗС Люксембургу розкритикував дії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо біженців.

"Паркан, що будує Угорщина, щоб стримати мігрантів, стає все довшим, вищим і небезпечнішим. Влада країни недалека від того, щоб віддати наказ стріляти по біженцям", - підкреслив він.

У кінці 2015 року Угорщина звела стіни на своїх кордонах з Сербією та Хорватією після того, як майже 400 тис. мігрантів перетнули країну на шляху до Німеччині та інших європейських держав. Країна однією з перших в ЄС встановила такий бар'єр.

У серпні 2016 року влада Угорщини має намір встановити другий паркан на півдні країни для захисту від мігрантів.

2 жовтня Угорщина проведе референдум щодо питання обов'язкових квот розподілу мігрантів з Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...