Кидає тінь на Асамблею: Чому президент ПАРЄ може позбутися посади через дружбу з росіянами (відео)

Публічні слухання щодо візиту Аграмунта в Сирію вирішили провести вже у вівторок, 25 квітня.

Педро Аграмунт. Фото:AzerNews

Делегати вимагають відставки президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта. Через це 24 квітня навіть зірвали засідання. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, інформують Патріоти України.

Обурення депутатів ПАРЄ викликав нещодавній візит Педро Аграмунта до Сирії. 24 квітня вже на початку пленарного засідання від очільника Асамблеї почали вимагати публічних пояснень. Аграмунт від відповіді ухилився і намагався вести засідання далі. Це викликало ще більше обурення і спровокувало вимоги проведення дебатів щодо імпічменту.

"Те, що лідер ПАРЄ перебував поруч з особою, яка труїть газом і бомбить власний народ, – огидно. Ви прибули туди військовим літаком міністерства оборони Росії. І я прошу вас піти у відставку. Ви не можете більше керувати Асамблеєю, адже кидаєте на неї тінь", – заявив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Аграмунт зрештою змушений був оголосити перерву. Пізніше засідання відновилося, але вже під керівництвом парламентаря з Об'єднаного Королівства.

Публічні слухання щодо візиту Аграмунта в Сирію вирішили провести вже у вівторок.

Сам очільник ПАРЄ за свій скандальний вчинок офіційно попросив вибачення. У письмовому поясненні він наголосив, що недооцінив можливу реакцію Асамблеї.

"Цей візит став предметом для маніпуляцій деяких російських ЗМІ. Я поїхав до Сирії в якості депутата Іспанії і я не мав на меті висловлювати свою підтримку режиму Асада. В цьому контексті я би хотів наголосити, що політика Башара Асада заслуговує засудження", – заявив Педро Аграмунт.

Як відомо, делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з Педро Аграмунтом побувала в Сирії наприкінці березня. Цю подію Росія подала як сигнал того, що вона все одно присутня в ПАРЄ. Насправді ж, російська делегація досі перебуває під санкціями ПАРЄ через анексію Криму.

До речі, у січні, після свого переобрання, Педро Аграмунт офіційно заявив, що хоче відновити участь Росії в роботі Асамблеї.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...