Кирило загнав свою церкву в глухий кут і сам перетворився на розкольника, - протодиякон РПЦ

Андрій Кураєв зазначив, що те, що відбувається, «дуже сумно» для РПЦ, однак після провалу в Україні у патріарха Кирила будуть аргументи на свій захист.

Андрій Кураєв. Фото: Газета.ру.

Після рішення Синоду Російської православної церкви припинити участь РПЦ у структурах Константинопольського патріархату, нова українська церква здобуде зв'язок зі світовим православ'ям, а Московський патріархат опиниться у глухому куті. Про це заявив протодиякон Російської православної церкви Андрій Кураєв, передають Патріоти України.

«Я вважаю, що це самостріл. Постріл собі в ногу, а можливо, навіть і гірше. Тому що головним аргументом прихильників канонічної церкви всі ці 28 років розколу було те, що саме через єдність із московським патріархом українське православ'я має вихід для єдності з усім Вселенським православ'ям. Тепер же виходить, що все вийде рівно дзеркально», – підкреслив він.

Кураєв зазначив, що те, що відбувається, «дуже сумно» для РПЦ, однак після провалу в Україні у патріарха Кирила будуть аргументи на свій захист. «Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною впродовж останніх років, тому в патріарха є прекрасне виправдання, якщо йому цим дорікнуть, щодо провалу на дорученій ділянці роботи. Він скаже: «Чому ви мій полк вважаєте винним у поразці, весь фронт розвалився». Тож у нього є виправдання», – підсумував протодиякон.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...