Китай дуже переляканий рішучістю США у діях проти латентного союзника, - Піонтковський

На думку політолога, загострення в Кореї вкрай невигідне Китаю.

Андрій Пілнтковський. Фото:http://uapress.info/

Китай задіє економічні важелі проти Північної Кореї, щоб спробувати врегулювати кризу до того, як президент США Дональд Трамп віддасть наказ завдати удару по КНДР. Таку думку в інтерв'ю SotnikTV висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Китай боїться американського удару по ядерному арсеналу Пхеньяна, тому що це означатиме падіння режиму, об'єднання Кореї", – підкреслив він.

На думку політолога, загострення в Кореї вкрай невигідне Китаю.

"Для них два неприємні наслідки. Сотні тисяч біженців до Китаю. Ну, й не дуже б хотілося їм таку об'єднану демократичну процвітаючу Корею мати у себе на кордоні. Вони можуть розв'язати це питання мирно, взяти за горло Кім Чен Ина, тому що вся економіка КНДР залежить наразі від Китаю", – пояснив Піонтковський.

Він зазначив, що до цього Китай не задіював економічних важелів, використовуючи Північну Корею для протистояння зі США.

"Така східна психологія. Ну якщо це в американській дупі ось така скалка, ну нехай і сидить. Це нам теж допомагає. А от зараз усе змінилося. Вони зрозуміли, що Трамп може вдарити. Що це не буде нескінченно. Що це реально... І, здається, Китай включає економічні важелі саме завдяки тому, що Трамп продемонстрував світові готовність іти на серйозні військові кроки, це дуже важливо в політиці", – розповів політолог.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...