"Ласкаво просимо": Верховна Рада відмовилася обмежити гастролі російських артистів Україною

Народні депутати відхилили законопроект стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Верховна Рада відкрила дорогу артистам країни-агресора. Фото: ua.korrespondent.net.

Верховна Рада відмовилася прийняти законопроект №4303, який дозволяє російським артистам гастролювати в Україні тільки в разі надання ними письмової заяви про засудження окупації території України. За прийняття за основу законопроекту №4303 проголосували 174 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські Новини".

Відхилений законопроект передбачав, що для проведення гастролей представника країни-окупанта необхідно отримати свідоцтво про проведення гастрольного заходу.

Проведення гастролей за участі представника країни-агресора, який не написав заяву, передбачало адміністративно-господарський штраф.

Розмір штрафу визначається шляхом множення коефіцієнта, який дорівнює 50% мінімальної зарплати на момент правопорушення, на максимальну кількість глядачів, на яку розрахований зал або майданчик, де відбувся захід.

Також пропонувалося, щоб співробітник театру, який має громадянство країни-окупанта, може брати участь у театральних постановках на території України виключно після підписання ним вищезазначеної заяви.

Крім того, законопроектом заборонялася трансляція телерадіоорганізаціями музичних творів, які були вперше опубліковані після 1 січня 2014 року за участі осіб, внесених до переліку тих, що створюють загрозу національній безпеці, або хоча б один із авторів, або виконавців яких є громадянином країни-окупанта, і вони публічно висловлювалися про засудження окупації території України.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...