Ледве живий, але підсудний: У Німеччині 95-річного санітара Освенціма збираються кинути за грати

Зафке звинувачують у причетності до вбивства понад 3,6 тис. осіб. При цьому, адвокати підсудного наполягають на його невинуватості.

 Губерт Зафке. Фото: ЖЖУ Німеччині розпочався судовий оцес над колишнім санітаром Освенціма Губертом Зафке, якому в даний час 95 років. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України.

Засідання по розгляду справи колишнього санітара концтабору Освенцим проходить в суді міста Нойбранденбург. Підсудного доставили до зали суду в інвалідному кріслі. Раніше суд тричі переносив початок розгляду справи. Перше засідання мало відбутися ще в лютому 2016 року.

Зафке звинувачують у причетності до вбивства понад 3,6 тис. осіб. При цьому, адвокати підсудного наполягають на його невинуватості.

Як повідомлялося раніше, найстарішим чоловіком планети виявився в'язень Освенціма. Це - 112-річний Ісраель Крістал. Крістала визнали рекордсменом, коли у Польщі вдалося виявити документи, що підтверджують його вік. В архівах збереглися матеріали, які доводять, що чоловік жив у місті Лодзь в 1918 році. На той момент йому було 15 років.

Раніше повідомлялося, що пережив голокост письменник Елі Візель помер у Бостоні. Лауреат Нобелівської премії миру письменник Елі Візель помер у Бостоні у віці 87 років.


"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...