"Лекція для колорадських жуків щодо збереження врожаю": Турчинов прокоментував ідею Кремля про референдум на Донбасі

На думку секретаря РНБО, така ідея є черговою провокацією РФ, оскільки будь-які політичні заходи не можна проводити, поки не відбудеться повне звільнення окупованих територій і повернення їх в конституційне поле України.

Олександр Турчинов. Фото:Українська правда

Олександр Турчинов порівняв ідею референдуму на Донбасі з лекцією для колорадських жуків про необхідність збереження врожаю. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України заявив у коментарі журналістам, інформують Патріоти України.

Він вважає, що пропозиція про проведення референдуму на окупованих територіях є черговою провокацією РФ. "Пропозиції РФ щодо референдуму на окупованій території - це провокація і нісенітниця", - сказав він.

За словами Секретаря РНБО України, будь-які політичні заходи не можна проводити, поки не відбудеться повне звільнення окупованих територій і повернення їх в конституційне поле України.

"Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу, - це все одно, що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю", - підкреслив Турчинов. Крім того, відповідаючи на питання щодо ситуації з безпеки на сході України, секретар РНБО повідомив, що концентрація військ на сході і на півдні України свідчить про те, "що Росія не знімає з порядку денного військову форму тиску на нашу державу, і ми повинні бути постійно готовими до відбиття будь-яких військових провокацій".

За його словами, одна з форм впливу на Україну - це спроби дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні. "Крім того, РФ буде намагатися впливати на результати президентських і парламентських виборів, але не можна виключати і військової агресії в разі, коли вони побачать, що інші форми не дають результату", - зазначив Турчинов.

Джерело: УНІАН

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...