​Лера – досить: У БПП стверджують, що вистачає голосів за відставку Гонтаревої (відео)

Навіть у рідній для голови НБУ фракції нардепи кажуть, що до неї дуже багато претензій.

Валерія Гонтарева має піти, переконана більшість нардепів

На засіданні погоджувальної Ради 18 квітня порушили питання про відставку голови Національного банку, а вже 19 квітня роботу Валерії Гонтаревої розглянуть одразу два парламентські комітети - Банківський та з протидії корупції, повідомлють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Під сорок гривень за долар - нетривалий та найбільший в історії обвал гривні українці й досі не забули. Коли Гонтарева стала главою НБУ курс був близько 12-ти гривень за долар. За півтора року - гривня знецінилася вдвічі.

Запам'яталась українцям Гонтарева і "банкопадами". 67 ліквідованих фінустанов, як спроба очистити банківську систему для багатьох українців перетворились у черги коло відділень, паніку та недовіру до банківської системи.

"Єдина можливість вийти із банківської кризи - це відставка Гонтарєвої, повне перезавантаження банківської системи, залучення туди нових людей із міжнародним досвідом", - вважає нардеп Віктор Бондар. Це, на його думку, допоможе разом із новим урядом реалізовувати програму змін, а також підняти довіру до української валюти та банків, і забезпечити інвестиції в країну.

Що голосів за відставку в сесійній залі буде достатньо - кажуть навіть у блоці Петра Порошенка. "НБУ - найслабша ланка. Здається, для неї взагалі не існує економіки. Знімати Гонтареву потрібно, і в Раді голосів буде достатньо, але немає ініціативи з боку президента", - вважає Анатолій Матвієнко, заступник глави фракції БПП.

Скандалів навколо Гонтаревої останнім часом лише більшає . Минулого тижня в парламенті ініціювали створення тимчасової слідчої комісії. Зокрема, щодо можливого лобіювання головою НБУ роботи російських банків в Україні. Гонтарева фігурувала в панамському "офшорному скандалі", після вивчення документів за неї візьмуться детективи НАБУ. До публічного розслідування діянь Гонтаревої закликали і у фракціях коаліції. Цієї середи діяльність голови НБУ розглянуть також на засіданні відразу двох парламентських комітетів - з банківської діяльності та протидії корупції.

"Дуже багато є скарг, що глава Нацбанку насправді є не головою Нацбанку, а є головою групи приватних компаній, і використовує службове становище для заробляння грошей", стверджує народний обранець Єгор Соболєв. Якщо підозри підтвердяться, кажуть, голова Нацбанку має відповідати перед законом. Якщо ж ні - працювати далі, аби банківська система не була паралізована. У прес-службі Нацбанку коментувати претензії нардепів та можливу відставку Валерії Гонтаревої не стали.

Сама ж Валерія Гонтарева раніше заявляла, що у відставку не збирається, бо Нацбанк якісно виконує усі свої обов'язки. А якщо ж таки захоче скласти з себе повноваження - то попередить про це за місяць.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...