Летальна зброя для України: Курт Волкер зробив важливу заяву

Спецпредставник США в Україні вважає, що поставки озброєння не будуть провокацією для Росії.

Курт Волкер. Фото: Радіо Свобода.

Спецпредставник США в Україні Курт Волкер вважає, що постачання американського озброєння в Україну допомогло б зупинити російську агресію. Про це він заявив в інтерв'ю BBC, передають Патріоти України.

"Оборонне озброєння, яке дозволило б Україні захистити себе і, наприклад, вивести танки, допомогло б зупинити Росію, яка загрожує Україні", – заявив Волкер, додавши, що питання постачання озброєння активно обговорюється в США.

При цьому спецпредставник вважає, що поставки озброєння не будуть провокацією. За його словами, подібні тези тільки затягують рішення.

"Я не беруся пророкувати долю цього рішення, це питання – для подальшого обговорення і прийняття, але я думаю, що аргумент про те, що це буде провокацією для Росії або ж наданням сміливості Україні, просто гальмують це рішення", – пояснив він.

Волкер зазначив, що досягти миру на Донбасі можна завдяки "новому стратегічному діалогу з Росією".

Як повідомляли Патріоти України, 23 липня представник США з врегулювання російсько-українського конфлікту Курт Волкер прибув в зону АТО, де назвав конфлікт на сході України гарячої війною, а не замороженим конфліктом.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...