"Ліберал" Гімпу: Молдавський політик бажає забрати в України Південну Бессарабію

Президентські вибори в Молдові відбудуться 30 жовтня. На превелике щастя, «ліберал» Гімпу фаворитом на них не є.

Міхай Гімпу. Фото: gagauzmedia.md.

Лідер Ліберальної партії і кандидат в президенти Молдови Міхай Гімпу заявив, що Молдова повинна забрати у України території Південної Бессарабії. Як повідомляють Патріоти України з посиланням на Білоруський Партизан, в програмі політика повернення Південної Бессарабії стоїть другим пунктом після приєднання Молдови до Румунії.

«Наша країна – Румунія. Вона створена молдаванами, 2/3 молдаван знаходяться по той бік Прута », – заявив Гімпу, уточнивши, що «після того, як об’єднаємося ми – ті, хто може приймати рішення», потім буде вирішене і опитування повернення Україною Південної Бессарабії.

Міхай Гімпу вступив в передвиборну кампанію з виборів президента з гаслом про необхідність приєднання Молдови до Румунії. Напередодні передвиборчої кампанії, яка перебуває при владі в Молдові Ліберальна партія почала масову інформаційну кампанію, висунувши територіальні претензії до України і Болгарії, «об’єднавши» території нинішньої Молдови, Румунії, частини України і Болгарії.
Президентські вибори в Молдові відбудуться 30 жовтня. На превелике щастя, «ліберал» Гімпу фаворитом на них не є.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...