Лідер партії "Нові обличчя" сам "новим обличчям" так і не став: Скандальний мер Ірпеня мав будівельний бізнес у Польщі

67 квартир, 890 га лісу й будівельна фірма - невгамовний Карплюк.

Володимир Карплюк. Фото google.com

Мер Ірпеня Володимир Карплюк, який за даними генпрокурора Юрія Луценеко, переховується у Польщі, має там будівельний бізнес. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на програму "Схема".

Як йдеться в публікації, у 2013 році лідер партії "Нові обличчя" Володимир Карплюк і його заступник у політсилі Володимир Співак заснували фірму у Варшаві – Sarafan – зі статутним капіталом у 5 тисяч польських злотих (близько 30 000 гривень). Компанія займається будівництвом і ремонтами "під ключ", її офіс розташований у самому серці Варшави, біля метро Ратуш Арсенал.

"Як ми з'ясували – факт наявності польського бізнесу Володимир Карплюк приховував: ані частку в цьому бізнесі, ані будь-які надходження з-за кордону Карплюк не зазначав у жодній із своїх декларацій, починаючи з 2013-го", - йдеться у розслідуванні. "Схеми" Водночас серед засновників компанії Володимир Карплюк пробув до березня 2015 року. Нині єдиним власником компанії є саме Співак. Примітно, що цей же Володимир Співак нині володіє й українською компанією "Будрегіонінвест" – будівельною фірмою, яку раніше заснували дружини Карплюка і мера Бучі Федорука і з якою тісно пов'язана уся діяльність мера-втікача у Ірпені.

Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому. Своєю чергою, мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшом на виборах в Коцюбинському. Водночас глава ГПУ Юрій Луценко закликав Володимира Карплюка та Анатолія Федорука співпрацювати зі слідством.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...