Ліфтів вистачить всім: Наступник Мотороли, він же "Воха", колись працював маляром і мріяв стати водієм

"Воха" після подій у Слов'янську за кілька місяців став одним з довірених людей "Мотороли" і вже в сформованому батальйоні "Спарта" став "заступником командира роти".

Бойовик Воха. Фото: UkrMedia.

ЗМІ на непідконтрольній Києву території Донбасу з помпою розтиражували новину - місце загиблого Арсенія Павлова тепер буде займати його "бойовий друг і товариш" Володимир Жога (він же "Воха"). Комсомольская правда дізналася, що відомо про цього зрадника і терориста та чого чекати від цього "призначення", передають Патріоти України.

- Цілеспрямований, позитивний молодий чоловік, відповідальний, працьовитий, має почуття гумору, доброзичливий і дуже товариський!, - так написано в резюме хлопця, датованому лютим 2013 року.

З паперу можна також дізнатися, що Жога Володимир Артемович (позивний "Воха") закінчував СПХЛ (Слов'янський професійно-художній ліцей) за спеціальністю маляр-штукатур і шукав роботу водія в Донецьку. Готовий був крутити баранку за 3 000 гривень на місяць. Доля молодого чоловіка круто змінилася з початком подій на Майдані. В одному з інтерв'ю він зізнався - збирався їхати до Києва, ось тільки не уточнював в якості учасника протестних акцій або в рядах "антимайданівців".

З приходом до Слов'янська групи Гіркіна (Стрелкова) Жога свій вибір зробив: в числі перших вийшов на блокпости. Тут його і примітив Павлов, взявши в свою, на той момент ще невелику штурмову групу.

Восі відверто щастило, він вижив, отримавши кілька поранень. Жога за кілька місяців став одним з довірених людей "Мотороли" і вже в сформованому батальйоні "Спарта" став "заступником командира роти". "Відзначився" він в боях за донецький аеропорт, під Дебальцевим і Іловайськом. Останнім часом став чи не першим помічником Павлова, виконуючи найсерйозніші доручення останнього.

Все йшло до того, що після смерті Мотороли його місце займе саме Жога. Втім, варіант розвитку подій міг бути іншим. "Спарту" могли розформувати.

- Такі формування були потрібні на початку протистояння. Штурмовики, по суті, це військовий спецназ. Якщо підрозділ жив за "своїм статутом", ігноруючи накази командування - він ставав небезпечним - розповідає військовий експерт підполковник ЗСУ у відставці Геннадій Шульга. - Такий сценарій ми бачили в Луганську. Після загибелі Бєднова, Мозгового і Дрьомова їх загони під різними приводами знищувалися.

Експерт припускає, що Жога може бути фігурою компромісною, він все ж не має навичок стратегічного командування (як і відповідної освіти) і нинішню посаду міг отримати лише формально. Насправді ж загоном буде командувати хтось більш досвідчений, але невідомий широкому загалу людей.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...