​Любов з примусу: Конгрес США наполягає, щоб Київ забезпечив гідне проведення ЛГБТ-параду

Американці закликали українську владу створити безпечні умови для проведення ЛГБТ-параду в Києві, який заплановано на 12 червня. Конгресмени вітають і попереджають водночас, щоб забезпечити прискорені темпи лоялізації до акцій сексуальних меншин.​

Про це йдеться у відкритому листі до посла України в США, який підписали 38 членів нижньої палати Конгресу, передають Патріоти України з посиланням на "Громадське".

"Українська влада зобов'язана захистити право українських громадян на мирне зібрання та забезпечити охороною марш за громадянську рівність "Київ Прайд", - наголошується в повідомленні.

Конгресмени також відзначили прогрес у захисті цивільних прав спільноти ЛГБТ в Україні. Зокрема, вони вітають прийняття Верховною Радою анти-дискримінаційних поправок в законодавство.

У той же час, американці стурбовані зростаючим насильством проти ЛГБТ українців, згадуючи напад на "Фестиваль рівності" у Львові, який відбувся в березні 2016 року.

"Ми особливо стурбовані відсутністю рішучого засудження такого насильства з боку влади і загальним бездіяльністю її органів перед особою погроз та насильства проти фестивалю та його учасників", - підкреслили конгресмени.

При цьому 29 травня представники Організації українських націоналістів Миколи Коханівського пообіцяли зірвати ЛГБТ-прайд у Києві, запланований на 12 червня, написав керівник прес-служби "Правого сектора" в Facebook.

"Сьогодні нас змушують погодитися з маршами і фестивалями ЛГБТ, а значить увійти в число грішників і тих, хто їх покриває. Ні, ми не будемо спокійно дивитися, як країну, за яку ми віддавали свою кров на численних фронтах, підлими методами гібридної війни руйнують з тилу в мирній столиці", - процитував Артем Скоропадський заява ОУН.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...