Лобісти Кремля у ПАРЄ намагаються змінити регламент, щоб повернути росіян в сесійну залу - віце-президент Асамблеї

Щоб показати, що росіяни порушують міжнародне право, підривають європейські цінності в ПАРЄ українська делегація проводить ряд заходів, які спрямовані на донесення інформації про те, що відбувається в Криму і на сході України.

Ілюстрація:5 канал

У Парламентській асамблеї Ради Європи є спроба внести зміни в діючий регламент, які дозволять російської делегації повернутися в сесійний зал. Українська делегація тримає це питання під контролем. Про це повідомив у Страсбурзі обраний віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи український депутат Георгій Логвинський, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"У ПАРЄ пропонується зняти право ставити під сумнів повноваження делегацій. Тобто є пропозиція внести зміни в регламент Ради Європи, які не дозволять ставити під сумнів повноваження делегації. Тоді, автоматично, якщо цей документ буде проголосований, російська делегація просто повертається в зал. Ми контролюємо цей процес", - розповів він.

За словами Логвинського, саме тому в ПАРЄ українська делегація проводить ряд заходів, які спрямовані на донесення інформації про те, що відбувається в Криму і на сході України (на полях зимової сесії заплановано чотири таких заходи).

"Ми проводимо такі заходи, щоб показати, що вони (росіяни) порушують міжнародне право, підривають європейські цінності. Поки міжнародне право не буде відновлено, а ми не почуємо вибачення, до тих пір ми повинні реагувати на ці факти", - підкреслив політик.

Віце-президент ПАРЄ уточнив, що зараз дехто з депутатів намагається внести відповідні пропозиції в постійний комітет (Standing Committee). "Тут є багато людей, які лобіюють ці інтереси - тут є французи, які відвідували Крим, представники Швейцарії, Нідерландів, які відкрито підтримують РФ, тому будь-який депутат має право поставити це питання. Ми робимо все, щоб цьому запобігти", - підкреслив Логвинський .

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...