Ловимо на слові: Порошенко анонсував низку кроків на шляху до деофшоризації

На думку президента, необхідно прийняти законодавство, яке буде підготовлено і внесено найближчим часом до парламенту,

Петро Порошенко. Фото: ЖЖПрезидент України Петро Порошенко вважає за необхідне вжити ряд кроків на шляху до деофшоризації, повідомляють Патріоти України За словами Порошенка, він доручає Мінфіну, ДФС забезпечити приєднання України до міжнародної міжвідомчої конвенції з забезпечення доступу до рахунків нерезидентів.

"Я хочу, щоб це відбулося не пізніше 1 січня 2017 року. Після цього Україна повинна автоматично отримувати інформацію з усього світу про рахунки, які є в будь-якому банку світу українського резидента", - повідомив президент в інтерв'ю українським телеканалам.

Крім того, на його думку, необхідно прийняти законодавство, яке буде підготовлено і внесено найближчим часом до парламенту, щодо введення статусу контрольованих іноземних компаній. "Додатково до цього повинні бути кореспондовані ставки податків, ми повинні забезпечити гармонізацію податкового законодавства", - сказав Порошенко.

Раніше, в інтерв'ю українським телеканалам президент заявив, що оподаткування його активів, які перебувають у довірчій власності, буде відбуватися за українським законодавством і в Україні. Нагадаємо, 14 січня під час підсумкової прес-конференції в Києві Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в корпорації Roshen незалежний "сліпий траст" (blind trust).

Проте 3 квітня було опубліковано журналістське розслідування про те, що Порошенко не тільки не передав свої активи в траст всупереч обіцянкам, але і створив три офшорні компанії для реструктуризації Roshen.

Це не про Харків: Експерт пояснив, яким містам загрожує небезпека наступу РФ

понеділок, 13 травень 2024, 2:35

У п'ятницю вранці, 10 травня, збройні сили РФ розпочали наступ на Харківщині, але потрібно очікувати подібних дій й у напрямку Сумської області. Скоріше за все, таким чином ворог відволікатиме українську армію від інших напрямків, оскільки резервів у З...

"У результаті - ні вух від екіпажу, ні танка, ні БК": Бутусов показав ефектне знищення російського танка під Авдіївкою (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 1:45

Під Авдіївкою, поблизу міста Красногорівка, бійці української аеророзвідки вистежили танк росіян, який висувався на вогневу позицію. Відео оприлюднив журналіст Юрій Бутусов. . Ворожий танк висувався на вогневу позицію і, за словами Бутусова, "був по в...