"Лучше и проще нам заплатить Украине контрибуцию за Крым", - Хакамада

Політик також нагадала, що закликала Путіна взагалі не втручатися в справи України.

Ірина Хакамада. Фото: соцмережі.

Соратниця убитого Бориса Нємцова Ірина Хакамада заявила про те, що Росія повинна виплатити контрибуцію Україні за анексію Криму. Про це російський політик заявила в інтерв'ю "Новой газете", передають Патріоти України.

На її думку, це дозволить вирішити територіальний конфлікт між країнами. Хакамада також вважає, що необхідний повторний легітимний референдум в Криму. «…Я, с одной стороны, согласна с Явлинским в том, что нам нужен повторный легитимный референдум. Но с другой — если, по Григорию Алексеевичу, повторить референдум, даже без единого нашего вежливого солдата, даже с ОБСЕ, то это все равно ни к чему не приведет. Потому что Украина все равно будет против, даже если подавляющее большинство проголосует за Россию.

В итоге мы можем получить новое военное обострение между нашими странами, а это уже будет катастрофа. Ну, сколько можно воевать? Жалко и Украину, и Россию. Все нуждаются в мире. Поэтому я считаю, что лучше и проще нам заплатить Украине контрибуцию», — сказала Хакамада.

Політик нагадала, що закликала Путіна не втручатися в справи України. «Я говорила еще на прямой линии с Путиным, что не надо идти в Украину, за что меня облаяли все радикальные патриоты. Я всегда говорила, что не надо было лезть и в Грузию. А будучи оранжисткой, я говорила и Ющенко, и Тимошенко еще в середине двухтысячных, что им нужно быстро и аккуратно перейти к федеративному устройству», — зазначила Хакамада.

Вона підкреслила, що Україна - вільна країна, громадяни якої мають відмінний від Росії менталітет. «Да, была общая совковая история, да — коррупция. Но у них близость к европейским границам, пассионарная нация, всегда какая-то игра в альтернативу. Олигархи у них всегда так бьются друг с другом, что просто невозможна такая ситуация, как у нас, когда все легли перед одним человеком», — заявила Хакамада.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...