Луценко не хоче йти у відставку і обіцяє посадити міністра фінансів

Також прокурор розповів, чому були порушені кримінальні провадження проти нинішнього керівництва "ПриватБанку".

Юрій Луценко. Фото:АиФ-Украина

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відреагував на вимогу міністра фінансів Олександра Данилюка відправити його у відставку. Про це він заявив LB.ua, передають Патріоти України.

"Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності", - заявив Юрій Луценко.

Генпрокурор нагадав, що влітку він вже звертався до Кабміну з вимогою звільнити Данилюка після того, як Державна фіскальна служба провела перевірку і підтвердила несплату Данилюком 700 тис. гривень податків.

"Податки Данилюку потрібно або заплатити, або сісти", - вважає Луценко.

Окремо генпрокурор пояснив, чому ГПУ порушила кримінальне провадження проти нинішнього керівництва "ПриватБанку".

За словами Луценка, народний депутат Олександр Дубінін у вересні-листопаді подав до ГПУ і НАБУ заяви про незаконну діяльність державного "ПриватБанку" під час підписання угод з Kroll та іншими компаніями.

"Не реєструвати заяви забороняє закон. НАБУ зареєструвало дві справи, ми - додаткові епізоди до нинішніх справ щодо Привату. Слідчі взяли дозволи на виїмку цих договорів в НБУ і Приваті. Але в результаті свідчень заступника голови НБУ Катерини Рожкової і аналізу закону "Про національний банк" ми встановили, що стаття 3 закону дозволяє НБУ оплачувати послуги аудиту без тендерів. Таким чином ми відкликали постанови і закрили ці епізоди. Аналогічні справи НАБУ все ще висять в реєстрі", - резюмував Луценко.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...