"Мы чё-то не поняли": У МЗС РФ зажадали пояснень від НАТО з приводу підсумків саміту

Марія Захарова звинуватила НАТО у "спробі демонізації Росії з метою виправдання кроків у сфері військового будівництва".

Марія Захарова. Фото: www.kommersant.ru.

Міністерство закордонних справ Росії закликало НАТО дати ряз'ясненія про збільшення сил альянсу "по всіх азимутах". Про це сказано в повідомленні, опублікованому на сайті відомства, передають Патріоти України.

За словами офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, російська сторона уважно вивчає рішення саміту Північноатлантичного альянсу, що відбувся 8-9 липня в польській столиці, та вважає, що НАТО "продовжує існувати в якомусь військово-політичному "задзеркаллі".

"Всупереч об'єктивним інтересам підтримання миру і стабільності в Європі, необхідності сполучення потенціалів всіх відповідальних міжнародних гравців у протидії реальним, а не надуманим викликам сучасності, альянс концентрує свої зусилля на "стримуванні "неіснуючої" загрози зі Сходу", - заявила вона.

"Очікуємо докладні роз'яснення представників альянсу про натовські посилення по всіх "азимутах" під час запланованого на 13 липня чергового засідання Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників. У контексті декларованих "миролюбних прагнень" блоку становить інтерес і позиція Брюсселя щодо ініціативи наших фінських партнерів, т.зв. "плану Нііністьо", щодо підвищення авіаційної безпеки на Балтиці", - сказано в повідомленні.

Захарова зазначила "спробу демонізації Росії з метою виправдання кроків у сфері військового будівництва, відволікання уваги від деструктивної ролі альянсу і його окремих союзників у провокуванні криз і підтримці вогнищ напруженості в різних регіонах світу", які "набувають і зовсім гіпертрофованих форм".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...