Маємо ще одного дуже впливового друга: Маккейн дав характеристику новому держсекретарю Трампа

Сенатор зазначив, що посилення світових загроз США вимагає надійного партнерства американських силовиків та дипломатів і Помпео може впоратися з цим завданням як держсекретар.

Джон Маккейн. Фото:Радіо Свобода

Сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн привітав рішення президента США Дональда Трампа призначити на посаду державного секретаря главу ЦРУ Майка Помпео. Про це йдеться на сайті сенатора-республіканця, зазначають Патріоти України.

"Я багато років знаю Помпео і вважаю, що він продовжуватиме служити нашому народу з честю як держсекретар, якщо призначення буде підтверджено. Коли світовий порядок швидко поступається хаосу, для нашої країни важливіше, ніж будь-коли, керуватися позицією сили на міжнародній арені", – заявив сенатор.

Він зазначив, що посилення світових загроз США вимагає надійного партнерства американських силовиків та дипломатів і Помпео може впоратися з цим завданням як держсекретар.

"Під час процесу затвердження на посаду директора ЦРУ Помпео неодноразово заявляв, що буде дотримуватися закону, який передбачає армійські методи допиту до всіх структур США, включно з ЦРУ. Американський народ тепер заслуговує на те саме запевнення від Джини Гаспел, чия кар'єра в агентстві неодноразово перетиналася з програмою так званих удосконалених методів допиту", – продовжив Маккейн.

На думку сенатора, тортури ув'язнених у в'язницях США протягом останнього десятиліття є одним із найпохмуріших розділів в історії США.

"Гаспел має пояснити характер і масштаби її участі у програмі допиту ЦРУ у процесі затвердження. Я знаю, що сенат виконає свою роботу з вивчення історії пані Гаспел, а також її переконань щодо тортур та підходу до чинного законодавства", – заявив він.

Маккейн підкреслив, що в чинному законодавстві США чітко заборонено розширені методи допиту.

"Будь-який кандидат на посаду директора ЦРУ має беззастережно відстоювати цю заборону, яка допомогла нам відновити свою позицію керівництва у боротьбі за загальні права людини", – підсумував сенатор.

Як стало відомо, 13 березня Трамп заявив про звільнення Тіллерсона. Його місце посяде Помпео, а новим директором ЦРУ стане Гаспел – перша жінка на цій посаді.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...