Маленький шантаж демократією: Туркам натякнули, що їх можуть виключити з НАТО

Путчистів притягнути до відповідальності необхідно, але зберігаючи верховенство права.

Арешт турецьких пілотів. Фото: tvc.ruТуреччина може втратити членство у військовому альянсі НАТО, якщо не буде слідувати принципам демократії після провалу путчу, – про це заявили у вищих колах США, повідомляють Патріоти України з посиланням на світові ЗМІ.

Турецька влада за вихідні заарештувала вже більше шести тисяч чоловік в армії, органах юстиції та інших держструктурах. Під час спільної прес-конференції з главою зовнішньої політики ЄС Федерикой Могерини держсекретар США Джон Керрі заявив, що США підтримують обрану владу Туреччини, але закликають Анкару дотримуватися найвищих стандартів поваги до демократичних інститутів країни і верховенства права.

«Ми підтримуємо заходи щодо притягнення до відповідальності злочинців, які вчинили переворот, але ми також закликаємо бути обережними і не йти далі, а також підкреслюємо важливість підтримки демократичного правління», - зазначив Керрі.

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...