Марін Ле Пен просить у французів грошей для участі в парламентських виборах

Французи отримали можливість повечеряти з Марін Ле Пен за 75 тисяч євро.

 Марін Ле Пен. Фото: Корреспондент.

Колишній кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен запустила сайт "Патріотична позика", на якому збирає гроші на фінансування передвиборної кампанії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я запускаю сайт, який називається "Патріотична позика", щоб попросити у всіх наших виборців позичити нам гроші для того, щоб ми змогли профінансувати парламентські вибори, оскільки нам знову відмовили всі банки", - заявила глава французьких ультраправих.

Як заявила Ле Пен в ефірі Europe 1 в четвер, 1 червня, жоден банк, ні французький, ні іноземний, не погодився надати кредит її партії перед парламентськими виборами.

На сайті, запущеному Марін Ле Пен, пояснюється, що Нацфронт зіткнувся "з вкрай несправедливою ситуацією фінансування політичних партій". Щоб залучити потенційних кредиторів, "Національний фронт" пропонує "вкрай вигідну ставку по кредиту: 3% річних".

Як зазначає видання, найщедріших кредиторів чекають "ексклюзивні пропозиції". Ті, хто позичить Нацфронту понад 15 тисяч євро, отримають запрошення "на престижний захід в присутності Марін Ле Пен". А "найзабезпеченіші співвітчизники", у яких для улюбленої партії знайдеться понад 75 тисяч євро, зможуть "особисто повечеряти з Марін Ле Пен".

У вересні 2014 року партія Ле Пен отримала кредит в розмірі 9 мільйонів євро в Першому Чесько-Російському Банку First Czech Russian Bank (FCRB). Глава французьких ультраправих пояснила, що звернулася за кредитом в російський банк, так як французькі банки відмовили її партії в кредитах.

Крім того, Нацфронт запитував кредити ще в двох російських фінансових організаціях: АКБ "Стратегія" та "НКБ". Всі три банки в 2016 році були визнані банкрутами і позбулися ліцензії Центробанку. А щодо Першого Чесько-Російського банку зараз ведеться розслідування у справі про шахрайство в особливо великому розмірі.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...