Маша Лаврова подбала: Між Грецією та РФ розгорівся новий скандал

МЗС Греції назвало заяви Захарової "характерним прикладом неповаги до третьої країни і браку розуміння сучасного світу, у якому держави, безвідносно до їхнього розміру, є незалежними".

Марія Захарова. Фото: ТАСС.

Греція звинувачує Росію у неповазі через заяви речниці міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової, передають Патріоти України.

11 липня стало відомо, що Греція вирішила видворити з території країни двох російських дипломатів, ще двом співробітникам дипвідомства буде заборонено в’їзд на територію країни. Їх звинувачують у намаганнях втрутитись у внутрішні справи Греції та незаконних діях, які підривають національну безпеку країни, а також підозрюють у збиранні інформації та підкупі чиновників.

У Росії майже одразу пригрозили "дзеркальною відповіддю" на дії Греції. Обертів скандалу з видворенням російських дипломатів із Афін додала скандально відома речниця МЗС Росії Марія Захарова.

18 липня під час брифінгу вона заявила, що в цій ситуації з висилкою росіян на Афіни чинився "шалений тиск британських і американських партнерів". МЗС Греції, у свою чергу, назвало заяви Захарової "характерним прикладом неповаги до третьої країни і браку розуміння сучасного світу, у якому держави, безвідносно до їхнього розміру, є незалежними і можуть проводити незалежну, багатопланову та демократичну зовнішню політику", пише грецьке видання Ekathimerini.

"Необгрунтовані твердження про те, що це рішення було прийнято після тиску з боку третіх сторін, недоцільно коментувати, вони вказують на міркування людей, які не розуміють принципів і цінностей зовнішньої політики Греції", – наголосили у МЗС Греції.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...