"Мати" українського роззброєння: США хочуть зробити заступником Генсека НАТО скандальну проросійську чиновницю

Роуз Гаттемоллер брала активну участь в роботі над Будапештським меморандумом, згідно з яким Україна відмовилася від ядерного арсеналу в обмін на гарантії суверенітету з боку США, Великобританії і Росії.

Роуз Гаттемоллер. Фото:www.kommersant.ru

Білий дім висунув дуже сумнівного кандидата на посаду заступника Генерального секретаря НАТО. Зокрема, адмістрація Барака Обами пропонує на високу посаду в Альянсі заступника Держсекретаря США з питань контролю обігу зброї Роуз Гаттемоллер. Про це повідомляє Джош Рогін на сторінках Bloomberg, передають Патріоти України з посиланням на DT.UA.

Він нагадує, що призначення її на роботу в Державному департаменті два роки тому викликало хвилю критики і заперечень. І нинішнє висування на посаду в НАТО теж викликало обурення республіканців в Конгресі.

Гаттемоллер брала активну участь в роботі над Будапештським меморандумом, згідно з яким Україна відмовилася від свого величезного ядерного арсеналу в обмін на гарантії суверенітету з боку США, Великобританії і Росії. Однак Москва два роки тому порушила умови цього документу, окупувавши український Крим і вторгнувшись в Донбас.

Сама Гаттемоллер у жовтні 2015 року писала на своїй сторінці в Twitter, що порушення меморандуму з боку Росії "небезпечне" і "викликає занепокоєння". У свою чергу конгресмени від Республіканської партії розкритикували рішення Білого дому висунути на посаду заступника Генсека НАТО саме Гаттемолер і звинуватили її у недостатньо жорсткій позиції на переговорах з Росією.

"Озвучувались закиди, що прагнучи ухвалення нових угод із Росією, Гаттемоллер оминала увагою порушення Москвою вже діючих угод", - йдеться в статті. До того ж, на посаді в НАТО вона може замінити відомого критика агресивної поведінки Росії Александра Вершбоу.

Тож заміна його на більш поблажливого до Москви американського політика може посилити страх союзників США у Східній Європі.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...