Меседж Банковій та Грушевського: ЄС сподіваються на "хоробрість" Києва у здійсненні подальших реформ

Євродепутати закликали владу України активніше продовжувати реформи, зокрема щодо конституційних змін, спрямованих на забезпечення незалежності системи правосуддя, подолання корупції та реалізації законодавства щодо недопущення дискримінації.

Будівля Європарламенту у Стразбурзі. Ілюстрація:www.econostrum.info

Європейське майбутнє українців, збереження санкцій та ефективну вільну торгівлю відстоюють групи демократичних та проукраїнських політиків Європарламенту. Обговорення питання України в Страсбурзі, яке відбулося напередодні, було подекуди зосереджене й на вимогах відмінити візи та далі санкціонувати Росію за її агресію. Євродепутати закликають Москву звільнити всіх українських політв’язнів. За резолюцію з цими положеннями парламент ЄС голосуватиме опівдні у четвер. Про це пише Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

У 2016 році Європейський союз збільшить свої зусилля в підтримці України, діятиме більш скоординовано та прозоро. Про це заявляє єврокомісар із політики сусідства й переговорів щодо розширення Йоганнес Ган, який виступив на пленарному засіданні Європарламенту щодо ходу імплементації угод про асоціації та зони вільної торгівлі з Україною, Грузією та Молдовою.

«Особливо, це (зростання зусиль ЄС) стосуватиметься імплементації поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, – зауважив Ган. – У цьому сенсі ми розширимо нинішні програми підтримки для покращення бізнес-клімату, підтримки малого та середнього бізнесу та допоможемо Україні знайти нові ринки».

Єврокомісар також заявляє, що українська влада має «проявити хоробрість» у внесенні подальших конституційних змін, спрямованих на незалежність системи правосуддя, боротьбу з корупцією й реалізації законодавства щодо децентралізації.

Сподіваюся на позитивний результат рефрендуму в Нідерландах – Пленкович

Депутати засуджують військову агресію Росії проти України та вітають продовження санцій. Парламентарі з групи Європейської народної партії зокрема запропонували внести до резолюції, яку нині виставлять на голосування, положення, що політична асоціація не є кінцевою метою європейської інтеграції України, Грузії та Молдови, а відтак, ці країни можуть подати заявку на членство в ЄС. Євродепутат від Хорватії Андрей Пленкович, котрий очолює делегацію Європарламенту в Україні, зокрема сподівається на підтримку на референдумі в Нідерландах угоди про асоціацію ЄС та України.

«Ми мусимо продовжувати підтримку мінських угод, децентралізації та виконання всіх зобов’язань, передбачених асоціацією з Україною, – каже він. – І ми сподіваємося, що референдум щодо угоди про асоціацію в Нідерландах принесе позитивний результат, щоб ця угода нарешті набрала чинності».

Депутат-«народник» також висловлює переконання, що ЄС мусить рішучіше подати руку руку допомоги Україні, з огляду на те, що Росія погіршує умови для торговельних відносин, впроваджує ембагро на її товари та обмежує їх транзит своєю територією.

Єврокомісія готує пропозицію про включення України до списку держав, громадяни яких не потребують віз для подорожів «шенгеном». У проектах резолюцій до того ж ідеться про необхідність пришвидшення процесу скасування віз – моменту, якого громадяни України вже чекають давно, тим паче, що з часів Євромайдану минуло вже два роки, підкреслювали дехто з парламентарів.

Не бійтеся української міграції – Фотиґа

Польський євродепутат Анна Фотиґа на тлі побоювань деяких країн співдружності щодо можливого напливу мігрантів з України після відкриття кордонів заспокоює колег.

«Ми маємо сотні тисяч українців у Польщі, насамперед, мігрантів-заробітчан, – каже вона. – Але нас це не лякає, бо насправді це є позитивним чинником. Тож у цій справі (скасування віз для українців) ми дуже підтримуємо спільну резолюцію й сподіваємося на її широку підтримку».

З огляду на це, євродепутати у своїх виступах також закликали владу України активніше продовжувати реформи, зокрема щодо конституційних змін, спрямованих на забезпечення незалежності системи правосуддя, подолання корупції та реалізації законодавства щодо недопущення дискримінації.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...