Мешканці окупованого Донбасу бояться приходу українських сил через страх переслідування, - глава Нацгвардії

​Командувач Нацгвардії закликає покрити окуповану територію українськими інформресурсами.

Мешканці ОРДЛО бояться ЗСУ через страх переслідування. Фото: NewsNet.

Люди на окупованих територіях України зляться на державу, яка, на їх думку, нічого не робить для їх звільнення. Однак вони бояться приходу українських сил, оскільки переконані, що їх будуть переслідувати. Таку думку висловив командувач Національною гвардією генерал-лейтенант Юрій Аллеров в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Їм набридло те, що відбувається. Їм набридло жити в тих скотинячих умовах, коли вони навіть нормальної медичної допомоги отримати не можуть", - зазначив генерал.

За його словами, правлячі еліти на Донбасі занадто довго ламали шахтарів, і тепер "вони в чомусь стали нагадувати стадо".

"Їм сказали йти в цю сторону - вони пішли, сказали йти в іншу - пішли в іншу... Немає там вже сили духу шахтарів, "раболєпіє" у більшості з них вже на генний рівень просочилося", - говорить Аллеров.

Генерал підкреслив, що через три роки військових дій інформаційний простір Донбасу досі не вкритий українськими ресурсами. Коли він був в районі Донецького аеропорту, за його словами, там в ефірі були п'ять російських телеканалів, два сепаратистських і жодного українського. "І кожен день тим людям на мізки - кап-кап-кап... Так про що говорити?" - сказав командувач Нацгвардією.

Він також нагадав слова українських солдатів, які вели бій в Ясинуватій. "Ми виконуємо накази. Але ми туди зайшли - по нас луплять з артилерії, стріляють з ПТУРів, з вікон автоматні черги пускають, а тут вибігають люди від 50 років і старше - і кричать: "У*буйте на х*й звідси! Ви нам тут не потрібні!" І ми не розуміємо: кого ми захищаємо? Що ми тут робимо? За що голови кладемо?!" - розповів він.

Аллеров зазначив, що люди в ОРДЛО і Криму бояться приходу українських сил, оскільки думають, що їх будуть переслідувати. З цієї причини, за його словами, необхідно проводити інформаційну політику на окупованих територіях, пояснити, що українські війська не є ворогами для простих громадян. "Ті, хто стріляв, зраджував, вбивав, скоював злочини - ті будуть відповідати. А решта просто продовжать жити, як і повинно бути", - сказав генерал.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...