Межа їхнього "компромісу": Кремль вперто намагається розміняти "голови" Захарченка та Плотницького на вибори в окупованому Донбасі

Проблема заміни ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР" вже потрапила до порядку денного неформальних переговорів.

Ватажки терористів Плотницький і Захарченко. Ілюстрація:www.ukrinform.ua

Ватажків "ДНР" і "ЛНР" можуть замінити менш одіозними фігурами, які формально будуть "тягнути" на ролі нових символів "мирного врегулювання". Про це пише видання ZN.UA з посиланням на свої джерела, інформують Патріоти України.

За їхніми даними, Кремль готовий обговорювати раніше закрите питання - заміну вождів неконтрольованих територій на сході України. "Збереження Захарченко та Плотницького робить картинку "мирної реінтеграції" окремих районів Донецької та Луганської областей неправдоподібною.

Це розуміють не тільки в Києві, але і на Заході. Це, здається, почали розуміти і в Москві. Питання "голів" т.зв. "ДНР" і "ЛНР" вже потрапило до порядку денного неформальних переговорів", - йдеться в статті видання.

За інформацією джерел, якщо питання виборів на окупованих територіях і визнання їх Києвом буде вирішено позитивно, від імені Путіна Захарченка та Плотницького "дуже чемно" попросять залишити свої посади добровільно.

"Можливо, в обмін на посади у РФ. Можливо, під загрозою фізичного усунення. Замість них з'являться в.о., неважливо які, у будь-якому випадку - менш одіозні і, по можливості, респектабельні. Щоб формально "тягнули" на роль нових символів "мирного врегулювання", зовні договороспроможних фігур", - йдеться в статті.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...