Міг потрапити у полон найманців "ДНР": У зоні ООС на Донбасі зник військовий

Військовослужбовець зник у ніч з 28 на 29 грудня 2018 року.

Пошуки зниклого військовослужбовця тривають. Фото: УНІАН.

В зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі зник безвісти військовий 128 окремої гірсько-штурмової бригади, можливо потрапив у полон окупантів. Про це йдеться в повідомленні в на сторінці бригади у Facebook, передають Патріоти України.

«В ніч з 28 на 29 грудня 2018 року було виявлено відсутність одного з військовослужбовців нашої бригади», - йдеться в повідомленні. Зазначається, що з моменту зникнення були організовані розшукові заходи, які станом на 2 січня 2019 року не дали результату.

Згідно з повідомленням прес-служби бригади, за даним фактом 29.12.18 р. військовою прокуратурою було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У бригаді зауважили, що роботи щодо пошуку військовослужбовця продовжуються. Водночас, інтернет-ресурси окупантів заявили про взяття у полон українського військового та показали автомат бійця ЗСУ. Своєю чергою прес-служба 128 окремої гірсько-штурмової бригади підтвердила, що «номер автомата АКС-74У показаного в мережі - дійсно закріплений за зазначеним військовослужбовцем». В прес-службі Міноборони зазначили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати факт зникнення безвісти військового та його можливе захоплення в полон.

Крім того, у прес-службі штабу Об’єднаних сил повідомили, що наразі перевіряють цю інформацію. «Наразі ця інформація викладена на офіційній сторінці 128 бригади, наразі у нас йде додаткова перевірка щодо цього факту», - заявили в прес-службі.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...