"Мінськ"- це не єдиний вихід і не безвихідь, - Мирослав Гай (відео)

На думку волонтера, "Мінськ" - це інструмент, який дозволяє Україні разом з іншими державами-союзниками провести підготовку до стримування агресора.

Мирослав Гай. Фото: Online.ua.

Волонтер Мирослав Гай не виключив серйозної ескалації в Донбасі і повномасштабних боїв в межах захоплених окупантами обласних центрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

"Мінськ "- це не єдиний вихід і не безвихідь. "Мінськ" - інструмент, який дозволяє нам відтягнути час перед більш агресивними діями, створити ілюзію. Чому ілюзію? Тому що за фактом ми знаємо, що "Мінськ" не виконується, але вся світова спільнота бачить, що Україна виконує свою частину угоди, що Україна хоче вирішувати військовий конфлікт мирним шляхом. Україна - жертва РФ, яка намагається зняти з себе будь-яку відповідальність, - агресор, що не дотримується угод. Це величезна підстава зробити нам великий крок вперед на дипломатичному плацдармі ", - зауважив Гай.

За словами активіста, після підписання угод в столиці Білорусі кількість жертв в зоні АТО зменшилася. Відносне затишшя дає можливість Україні і союзникам проводити реформи в армії і посилювати позиції для відображення російської агресії.

"До нас приходить озброєння. В Естонію зайшли американські танки, в Польщу зайшли американські танки і піхота. Йде потужна підготовка до стримування агресора, і "Мінськ" - це інструмент, який дозволяє цю підготовку провести. У "Мінська" не може бути тупика. У нього інша мета, недекларативна", - зауважив Гай.

Волонтер каже, що поки за столом переговорів триває діалог з терористами і Кремлем, у Києва є шанс посилити свої позиції.

"У нас немає можливості взяти Донецьк і Луганськ фізично без руйнувань. Ми можемо вести ефективні дії, але від цього постраждає інфраструктура і цивільне населення. Може, до цього дійде. Якщо побачимо, що дійсно є загроза війни і треба грати на випередження, маю на увазі загрозу більш повномасштабних військових дій ", - резюмував Гай.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...