Мінський процес зайшов у глухий кут: "Група друзів України в ЄС" виступила за залучення США до Нормандського формату

Група підкреслює, що "поки російський уряд йде своїм шляхом", європейці повинні "бути твердими, в тому числі і в питанні посилення санкцій щодо Росії".

Ілюстрація:http://www.ukrinform.ua/

Члени неформальної організації "Група друзів України в ЄС" пропонують залучити Сполучені Штати Америки до переговорів в "нормандському форматі". Про це йдеться в декларації групи, яку опублікувало видання Politico, передають Патріоти України з матеріалами видання Укрінформ.

"Для того, щоб врегулювати конфлікт в східній частині України, ми повинні залучити всіх зацікавлених гравців, в тому числі Україну, Росію, Європейський Союз та США", - йдеться в документі.

Декларацію підписали екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, екс-глава Міністерства закордонних справ та оборони Великої Британії Малкольм Ріфкінд, колишній голова Європарламенту Ханс-Герт Поттерінг, екс-глава МЗС і екс-прем'єр Польщі Влодзімеж Цімошевич, колишній глава уряду Словаччини Мікулас Дзурінда, екс єр-міністр закордонних справ і глава уряду Швеції Карл Більдт і президент Естонії Тоомас Ільвес.

"Мінський процес зайшов у глухий кут, оскільки російська влада і її посіпаки продовжують порушувати режим припинення вогню і перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ", - зазначають підписанти.

На їхню думку, для того, щоб досягти більшої ефективності в питанні врегулювання ситуації на Донбасі, необхідно долучити до переговорного процесу всіх значущих гравців, в тому числі і США.

"Група друзів України в ЄС" підкреслює, що "поки російський уряд йде своїм шляхом", європейці повинні "бути твердими, в тому числі і в питанні посилення санкцій щодо Росії".

На їхню думку, "це дозволило б Європі продемонструвати свою рішучість узгодити санкції з санкціями США".

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...