Мішкін і Чепіга стежили за Скрипалем у Чехії, - західні ЗМІ

Один із обвинувачених, полковник ГРУ Олександр Мішкін, був у Чехії під ім'ям Олександр Петров від 13 жовтня до 16 жовтня.

Російські ГРУшники стежили за Скрипалем вже давно. Фото: соцмережі.

Двоє співробітників ГРУ РФ, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, у жовтні 2014 таємно побували в Чеській Республіці. Про це пише Český rozhlas, передають Патріоти України.

У той же період до Чехії прилетів Скрипаль, який, як випливає з інформації від джерела, близького до розвідувальних служб, мав зустрітися з чеськими офіцерами, яким він нібито допомагав у розкритті російських шпигунів. На думку співрозмовника, двоє росіян вже тоді стежили за Скрипалем.

Один із обвинувачених, полковник ГРУ Олександр Мішкін, був у Чехії під ім'ям Олександр Петров від 13 жовтня до 16 жовтня. Він зупинився в одному з готелів Острави, а потім переїхав до Праги. Другий обвинувачений, полковник Анатолій Чепіга, прибув до Чехії 11 жовтня того ж року, йдеться у матеріалі.

За даними The New York Times, Скрипаль таємно, у супроводі представників британської розвідки MI6, прибув до Праги у 2012 році. Це сталося незабаром після того, як його дружина Людмила померла від раку. У ході короткого візиту він надав чеській розвідці інформацію про офіцерів ГРУ РФ, які працювали в Європі.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...