Між Трампом і Мей вибухнув скандал після витоку інформації у справі про теракт в Манчестері

Глава британського уряду планує закликати НАТО приєднатися до коаліції проти ІДІЛ.

Д.Трамп і Т.Мей. Фото: BBC.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей висловить своє невдоволення президенту США Дональда Трампа через витік в американські ЗМІ конфіденційної інформації про теракт в Манчестері. Бесіда лідерів двох країн відбудеться на саміті НАТО в Брюсселі в четвер, 25 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Уряд не вважає, що президент (Трамп. - Ред.) несе пряму відповідальність за потенційно компрометуючі витоки, але Мей підніме це питання на саміті НАТО, де вона буде наполягати на тому, щоб військовий альянс приєднався до коаліції проти ісламської держави", - інформує газета.

За даними журналістів, після публікації в газеті The New York Times фотографій частин підірваної в Манчестері бомби британські чиновники "були в люті". Вони впевнені, що це ускладнить розслідування.

The Guardian відзначає, що ймовірно витік стався з вини розвідки США, яка отримала дані про теракт в рамках давнього співробітництва Лондона і Вашингтона в області безпеки.

"Знімки, які були отримані від представників американських структур безпеки, викликають занепокоєння у сімей жертв і інших представників громадськості. У зв'язку з цим на всіх відповідних рівнях між британською владою і нашими американськими колегами були виражені протести. Це неприпустимо", - сказало газеті джерело в британському уряді.

Також витік інформації розкритикували в британській поліції.

"Ми високо цінуємо ті відносини, які у нас є з нашими довіреними агентами розвідки, правоохоронними органами і службами безпеки в усьому світі. Але коли ця довіра порушується, вона підриває ці відносини і підриває наші розслідування і довіру сімей жертв і свідків. Цей збиток є ще більш значним, коли він включає несанкціоноване розкриття потенційних доказів всередині великого розслідування контртерористичної діяльності", - прокоментував журналістам прес-секретар національної полиц і Британії.

Нагадаємо,22 травня терорист-смертник привів в дію вибухівку під час концерту американської співачки Аріани Гранде. В результаті теракту в Манчестері були поранені щонайменше 119 осіб.

Британська газета The Guardian оприлюднила фотографію 23-річного Салмана Абеді, якого вважають терористом-смертником.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...