The Guardian опублікувала фото терориста-смертника з Манчестера

У розвідці США заявили, що підозрюваний мав зв'язки з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда" і отримав підготовку терористів за кордоном.

Салман Абеді. Фото: The Guardian.

Британська газета The Guardian оприлюднила фотографію 23-річного Салмана Абеді, якого вважають терористом-смертником, що підірвав себе ввечері 22 травня на Манчестер Арені після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цей знімок зроблений під час уроку ісламу в мечеті Дідсбері. Поліція намагається встановити, діяв Абеді самостійно або ж він був спільником ширшої терористичної мережі.

Повідомляється також, що 23-річний Салман Абеді, якого підозрюють у скоєнні теракту в Манчестері, за кілька днів до здійснення вибуху повернувся з Лівії.

Шкільний друг підозрюваного розповів, що Абеді нещодавно повернувся з Лівії, де, як нагадують журналісти, терористів вербують в джихадистських таборах.

"Він поїхав до Лівії три тижні тому і повернувся недавно, кілька днів тому", - сказав хлопець, який побажав залишитися невідомим.

За даними служб безпеки, Лівію також відвідали деякі члени сім'ї Абеді, в зв'язку з чим одного з них затримали 23 травня.

У свою чергу, представник розвідувальної служби США, який має безпосереднє уявлення про розслідування теракту в Манчестері, заявив, що підозрюваний мав зв'язки з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда" і отримав підготовку терористів за кордоном.

За його словами, особа Абеді була ідентифікована за допомогою банківської картки, знайденої в його кишені на місці вибуху. "Ідентифікація була підтверджена технологією розпізнавання облич", - уточнив співрозмовник.

Чиновник з американської розвідки додав, що члени сім'ї підозрюваного в скоєнні теракту заявляли британській владі, що він небезпечний.

Абеді народився в Манчестері у лівійських батьків Рамадану Абеді і Самі Таббала, які прибули до Британії в якості біженців, щоб уникнути переслідування режиму Муаммара Каддафі.

Нагадаємо,22 травня терорист-смертник привів в дію вибухівку під час концерту американської співачки Аріани Гранде. В результаті теракту в Манчестері були поранені щонайменше 119 осіб.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....