У США стурбовані: Китай досяг небувалої військової могутності

Американські розвідники висловили побоювання, що китайці вже готові вторгнутися на острів Тайвань.
Китайці готуються захопити Тайвань? Ілюстрація: соцмережі.

Нещодавно опублікований розсекречений розвідувальний звіт Пентагону, підготовлений Розвідувальним управлінням Міністерства оборони США (РУМО), у відповідь на питання «Які стратегічні наміри Пекіна?» змусив фахівців дійти деяких шокуючих і тривожних висновків щодо швидкого прогресу Китаю в області передових військових технологій, зазначають Патріоти України.

У доповіді вказується, що в результаті використання політики «придбання технологій будь-якими доступними способами», особливо в областях морських і ракетних систем, включаючи ракети середньої дальності і гіперзвукову зброю, за рівнем військових технологій Китай знаходиться не просто на передньому краї, а «в деяких областях вже займає провідні позиції в світі», пише zerohedge.com.
Звинувачення з приводу «будь-яких доступних способів», висунуте Пекіну, пов'язане з протиправними, на думку американських політиків і бізнесменів, внутрішніми законами Китаю, які примушують іноземних партнерів розголошувати секрети як плату за можливість ведення бізнесу в Китаї з його величезним населенням і ринками.
140-сторінковий звіт РУМО називається «Військова міць Китаю», і у введенні представлені тези і мета дослідження з таких основних питань:
«Що нам потрібно знати про Китай?» Які китайське бачення світу і його роль в ньому? Які стратегічні наміри Пекіна і які наслідки для Вашингтона? Як змінюються цілі і завдання НВАК, у міру того, як збройні сили країни стають більш боєздатними?
Вже більше року офіційні особи Пентагону і фахівці з військового планування в Вашингтоні б'ють на сполох у зв'язку з швидким розвитком технологій і досліджень в галузі озброєнь у їх суперника.
Заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Пол Сельва в минулому році попередив про досягнення Китаю в області гіперзвукових ракет. «Якщо ми будемо просто відсиджуватися і не реагувати, ми втратимо нашу технологічну перевагу над Китаєм», - сказав генерал на нараді аналітиків в червні минулого року.
Нове дослідження Пентагону підтверджує ці побоювання в своєму висновку: «Результатом цього багатогранного підходу до придбання технологій є створення Народно-визвольної армії Китаю, що стоїть на порозі розгортання найпередовіших систем озброєння в світі».
Далі в звіті наголошується, що досягнення НВАК в повітрі, на морі і в космосі, в тому числі в кіберпросторі і питаннях кібербезпеки, «дозволять Китаю нав'язувати свою волю в регіоні». Це відбувається в той момент, коли загострюється напруженість навколо Тайваню, який Китай розглядає як частину своєї території. На цьому тижні високопоставлений китайський генерал Лі Цзуоченг сказав главі американського військово-морського флоту адміралу Джону Річардсону в ході особистої зустрічі, що Пекін буде захищати свої домагання на Тайвань «за всяку ціну».
Згідно The Guardian, така впевненість і готовність Китаю відстоювати свої інтереси турбує керівництво Пентагону:
Виступаючи перед журналістами в Пентагоні, високопоставлений представник військової розвідки сказав, що вони стурбовані тим, що збройні сили Китаю в даний час знаходяться на такому рівні, що генерали НВАК відчувають впевненість у своїй здатності вторгнутися на Тайвань. «Найбільше занепокоєння викликає те, що в міру розвитку цих технологій ... [Китай] досягне точки, коли при прийнятті рішень вони вважатимуть, що використання військової сили в разі регіонального конфлікту є неминучим», - сказав високопоставлений розвідник на умовах анонімності.
Також слід зазначити, що в звіті РУМО приділяється увага китайській програмі створення бомбардувальників-невидимок, «здатних завдавати ударів по цілях не тільки в регіоні, а й по всьому світу».

У доповіді йдеться, що вдосконалені літаки можуть стати до ладу до 2025 року, що стане ще однією величезною віхою для НВАК, і це викликає крайню стурбованість у американських військових, які мають намір і далі відправляти свої кораблі в Тайванську протоку і на інші маршрути в «міжнародних водах» поблизу Китаю.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...