Міжнародне співтовариство не допустить, щоб конфлікт на Донбасі розтягнувся на кілька десятиліть, як кіпрський, - Волкер

Представник Держдепу також заявив, що його наступна зустріч з Сурковим пройде для "обговорення принципів", щоб побачити, чи зможуть вони домовитися про те, як буде виглядати миротворча місія на Донбасі.

Курт Волкер. Фото:ukranews.comСпецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер, проголосивши дату наступної зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, спростував інформацію про те, що Кремль наполягає на формуванні миротворчої місії ООН на Донбасі виключно з росіян. Про це Волкер повідомив у п'ятницю, 3 листопада, на брифінгу для журналістів, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Ніхто мені цього не казав", - сказав представник Держдепу у відповідь на запитання представників ЗМІ.

Також Волкер вважає, що міжнародне співтовариство не допустить того, щоб конфлікт на Донбасі розтягнувся на кілька десятиліть, як, до прикладу, кіпрський.

"Не думаю, що хтось хоче такого ж рішення, як на Кіпрі. Не знаю, скільки вже років знаходяться на Кіпрі миротворці (ООН - з 1964 року, – ред.). І не думаю, що цього хоче Україна. Вона, безумовно, хоче відновити суверенітет і територіальну цілісність і внаслідок цього у неї є великий спонукальний стимул до імплементації Мінських угод", - підкреслив Курт Волкер.

Як передає Bloomberg, Волкер заявив, що його наступна зустріч з Сурковим пройде для "обговорення принципів", щоб побачити, чи зможуть вони домовитися про те, як буде виглядати миротворча місія на Донбасі. "У нас ще немає угоди з цього", - сказав представник Держдепу.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...